کد خبر: 1345024
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
دبیر شورای عالی امنیت ملی:

جوان آنلاین: در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و امریکا که قرار است امروز با میانجی‌گری عمان در ژنو سوئیس برگزار شود، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در گفت و گویی تفصیلی با الجزیره قطر، با تأکید بر اینکه موضوع گفت‌وگوها، فقط هسته‌ای است، گفت مسئله موشکی هیچ جایگاهی در مذاکرات ندارد و ایران توان دفاعی خود را به مذاکره نخواهد گذاشت. 
دکتر علی لاریجانی در گفت‌وگویی تلویزیونی با برنامه المقابله شبکه الجزیره با اشاره به حمایت کشور‌های منطقه از مذاکرات و تلاش برای موفقیت‌آمیز بودن آن، افزود: منطقه در تلاش است تا مذاکرات به نتیجه برسد. ایران هم از این روند حمایت می‌کند. وی با اشاره به اینکه ایران آماده همکاری در مذاکرات است، تصریح کرد: هدف از این مذاکرات، رسیدن به یک توافق سازنده و پایدار است. 
لاریجانی ادامه داد: در گذشته توافقاتی با ۱+۵ داشتیم که چارچوب مدونی داشت و در حال اجرا بود، اما امریکایی‌ها پس از تغییر در مقامات مسئول، آن را کنار گذاشتند و از آن زمان تا حالا مشکلاتی ایجاد شده است. هر چند چیزی که مد نظر آنان بود، رخ نداد. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه اسرائیل و امریکا طی هفت، هشت ماه گذشته، علیه ایران جنگ به راه انداختند، تصریح کرد: نتیجه آن چیزی نبود که آنها می‌خواستند و مسائل حل نشد. ما از گذشته هم موافق مذاکرات بودیم و الان هم موافق هستیم؛ مشروط بر اینکه مذاکرات منصفانه و معقول باشد. 
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره مطالبات امریکا مبنی بر غنی‌سازی صفر درصد، حذف برنامه موشکی و مسائل مربوط به همپیمانان ایران گفت: آنچه در مذاکره گفته شده فقط درباره مسئله هسته‌ای صحبت می‌کنیم، نه چیز دیگر؛ لذا اگر چیزی جز این باشد، مذاکره پا نخواهد گرفت. آنچه در مذاکرات به ما گفته شده، این است. دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران این را هم گفت که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب معاهده منع اشاعه NPT نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌پذیرد، اما طرح موضوع «صفرسازی غنی‌سازی» غیرواقع‌بینانه است؛ چراکه دانش هسته‌ای را نمی‌توان با تصمیم سیاسی حذف کرد و ایران نیاز‌های مشروع پزشکی و پژوهشی در این حوزه دارد. وی همچنین تأکید کرد که برنامه موشکی ایران در مذاکرات اخیر مطرح نشده و اساساً این برنامه، بخشی از منظومه امنیت ملی کشور است و نمی‌توان آن را در موضوع گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای قرار داد. بازدارندگی دفاعی قابل معامله نیست. 
 وی با بیان اینکه مسئله هسته‌ای در جای خوبی قرار گرفته و طرفین می‌توانند بر اساس آن بحث کنند، اضافه کرد: ترامپ می‌گوید مسئله هسته‌ای به سمت سلاح نرود و ما با این مسئله موافقیم. لاریجانی درباره اطمینان بخشی ایران درباره نداشتن سلاح هسته‌ای گفت: در هیچ موضوع سیاسی نمی‌شود صد در صد مسئله را حل کرد. اما می‌توان نزدیک به ۱۰۰درصد رسید. مثلاً اگر ایران بپذیرد به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رود، این را می‌توان چارچوب‌مند کرد؛ لذا اگر از ما می‌خواهند این نگرانی را رفع کنیم، آنها هم باید نگرانی ما را رفع کنند. وی با اشاره به اینکه آژانس انرژی اتمی می‌تواند از تأسیسات ایران نظارت کند، ادامه داد: ما این نظارت را می‌پذیریم. بازرسی‌ها می‌تواند متنوع باشد؛ ماهانه یا حتی روزانه، تا هر گونه فعالیت مشکوک شناسایی شود. بمب هسته‌ای را نمی‌توان در پستو ساخت. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به نقش اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصد برای رآکتور تهران جهت تولید داروی مناسب بیماران سرطانی، گفت: این موضوع پنهان نیست و آژانس می‌تواند از نزدیک آن را بررسی کند. 
لاریجانی درباره حمله موشکی ایران به پایگاه امریکایی «العدید» در قطر گفت: ما به سرزمین قطر تجاوز نکردیم. امریکا به ما تجاوز کرد و ما پایگاه امریکا را هدف گرفتیم. این پایگاه، سرزمین امریکاست، نه سرزمین قطر. الان هم گفتیم اگر امریکایی‌ها بخواهند به ایران تجاوز کنند، ما نیز پاسخ خواهیم داد. وی با تأکید بر اینکه ایران، پاسخ زورگویی امریکا را با زور خواهد داد، تصریح کرد: ما دنبال دردسر نیستیم. ما دنبال حل مسئله هستیم. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با توصیه به امریکایی‌ها که حیثیت خود را پای اسرائیل به باد ندهند، تصریح کرد: اسرائیل اغراض خاصی در منطقه دارد. شما اگر از مسئولان منطقه سؤال بکنید، بسیاری از مسئولان منطقه با اسرائیل موافق نیستند، هرچند برخی از آنها دوستان امریکا باشند. به هر حال، امریکا و اسرائیل با هم ائتلاف دارند. لاریجانی با بیان اینکه ضریب بالایی به جنگ نمی‌دهد، گفت: علت این است که جنگ یک بار انجام شد و اسرائیل و امریکا نتیجه آن را دیدند؛ به نفع‌شان نیست و ما هم آماده‌ایم. ما در هفت، هشت ماه اخیر کاملاً آماده شدیم، نقاط ضعف‌مان را پیدا و رفع کردیم، اما دنبال جنگ نیستیم و شروع‌کننده آن نخواهیم بود. لاریجانی با اشاره به اینکه رهبران منطقه می‌دانند ایران به دنبال جنگ نیست، در عین حال تأکید کرد: اگر جنگ به ما تحمیل شود، پاسخ خواهیم داد. به هر حال، باید آماده باشیم.

برچسب ها: امنیت ، ایران ، مذاکرات
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار